Šifra artikla:

Pneumatski šatori nove NP-M linije zahvaljujući konstrukciji zasnovanoj na gumenom gumu spremni su za upotrebu u samo nekoliko minuta. Brzina i jednostavnost postavljanja čine ove šatore idealnim za uporabu kao zapovjedni centar, skloništa i medicinska mjesta u akcijama spašavanja.

Visokokvalitetni materijali i čvrsta konstrukcija osiguravaju učinkovitu uporabu šatora u raznim terenskim i klimatskim uvjetima, uključujući visoku vlažnost i jaku sunčevu svjetlost, u rasponu vanjskih temperatura od -30 ° C do + 55 ° C.

Slično drugim Lubawa pneumatskim šatorima, konstrukcija se može napuniti zrakom pomoću nožne pumpe, električnog kompresora ili cilindra komprimiranog zraka.

Promjer unutarnjih cijevi smanjen je s 300 mm na 220 mm. Ovaj tretman, uz povećanje tlaka unutar okvira sa 240 mbar na 350 mbar, omogućio je značajno smanjenje težine šatora, održavajući njihovu stabilnost.

U šatorima linije NP-M napuštena je dvokomorna konstrukcija pneumatskog okvira u korist jednokomornog okvira.

Upotreba takvog rješenja značajno je smanjila vrijeme savijanja šatora i pojednostavila postupak izvlačenja zraka iz okvira.

Pojednostavljena je i ugradnja automatskog zračnog sustava.

Zalijepljene veze između okvira i školjke zamijenjene su Velcro vezama. Ovo rješenje omogućava jednostavno rastavljanje pneumatskog okvira u slučaju potrebe održavanja, popravka ili zamjene oplate.

Zamjena ljepila Velcro trakama omogućava osnovno održavanje i popravak izravno od strane korisnika.

Zbog modularnog dizajna serije NP-M, šatori se mogu međusobno povezati pomoću priključnih rukavaca koji se nalaze na gornjem kraju šatora.

Pneumatski okvir izrađen je od tkanine s obje strane obložene kloroprenskom gumom. Gruba, obrađena površinska obrada tkanine znači da su zalijepljeni spojevi izuzetno čvrsti, a okvir otporan na abraziju i mehanička oštećenja.

Kako bi ispunio očekivanja kupaca, Lubawa S.A. je pripremila ponudu NP-M šatora u nekoliko boja i tkanina:

Dostupne su tri vrste tkanina za oblaganje – tkanine obložene kloroprenskim gumom s jedne ili obje strane i tkanine obložene poliuretanom. Također, podne tkanine su dostupne u dvije varijante – obložene polivinil kloridom s obje strane sa ili bez klizne knurle.

Promjena boje okvira i poda iz crne u svijetlosivu čini unutrašnjost šatora svijetlijom i korisnijom. Također je mnogo manje osjetljiv na prljavštinu.